i

CLN

Turin, Italy

Location: Torino
Type: residential
Intervention: restoration and interior design
Year: 2021
Client: private
Area: 270 mq
Project: Vincenzo Pavia Architect
Collaborator: Francesca Gallà Architect
Furniture: Baxter Made In Italy, Gallotti & Radice, Ceccotti Collezioni, Pavia & Pavia International Design
Lighting: Gallotti & Radice, Baxter Made In Italy, Catellani & Smith, Kreon

The intervention involves an apartment on the main floor of a prestigious building in Turin, that faces on the sumptuous Baglioni statues of the tiny CLN square.
The project manager’s objective was to satisfy the customer’s requirements by shaping a project which reflects his desires and needs. In this sense, elegance and harmony are being sought creating volumes – containers that are used as elements to divide the living area with the sleeping area and that at the same time give continuity and fluidity to the space.
The great variety of languages is essential, without being bound to one single style; studying the light and creating empty spaces with it; creating a sequence of perspectives and glimpses.